2012. március 29., csütörtök

Joghurtos Charlotte-torta

Hozzávalók:

Piskótatekercs:
5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
fél cs. sütőpor
vegyes gyümölcslekvár

Az 5 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk.Nedves konyharuhára borítjuk,a ruhával együtt feltekerjük.Félretesszük amíg kihül.
Tortalap:

Kb.4 tojásból piskótát sütünk,ez lesz a tortalap.Hagyjuk ezt is kihűlni.

A joghurtos krém hozzávalói:

4 pohár bármilyen gyümölcsjoghurt(ha simát használunk,akkor picit több cukor kell hozzá)
4-5 ek cukor
5 dl habtejszin (OKÉ Habmestert használom)
2 cs. zselatin (kis csomagos)

A joghurtokat felmelegítjük a cukorral,de ne forraljuk!Hozzákeverjük a zselatint,csomómentesre keverjük.Félrehúzzuk, hagyjuk kihülni.Közben többször átkeverjük.Felverjük a habtejszint kemény habbá,majd óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.Hűtőbe tesszük,de ne hagyjuk teljesen megdermedni,kenhető legyen.
Ezután elkészítjük a piskótatekercset,majd felszeleteljük.Folpack-kal kibélelünk egy műanyag tálat.A tekercsekkel kirakjuk a kiválasztott tálat,az alját és az oldalát is.Belekanalazzuk a krém egyik felét,majd rátesszük a méretre vágott tortalapot.Erre jöhet a maradék krém és a maradék tortalap.Én nehezéknek tettem rá egy vastag vágódeszkát,így tutira összepréseli a krémet,nem fog szétesni.Így raktam be a hűtőbe egy pár órára.A fóliával könnyebb kiborítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése