2012. március 29., csütörtök

Lala kifli

           Hozzávalók:
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. cukor
  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő

    A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.   Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
    Krém:
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1 ek. só
    A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppne kenhető legyen.
    Mikor megkelt lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre.
    64 db kifli lesz belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése